FANDOM


Localització de les comarques centrals dels Països Catalans

Ilercavònia és l'enciclopèdia oberta de les comarques centrals dels Països Catalans, el primer espai wiki sobre la gent i el territori del tram final del riu Ebre, entorn del Massís del Port.

El portal, fundat el setembre de 2006, està en permanent construcció i el seu desenvolupament i millora també depèn de tu. Entre tots els participants introduirem la informació que coneguem sobre estes comarques i els seus voltants, i discutirem temes com l'ordenació territorial. Moguts per la passió comuna de tot allò que tingui a veure amb les Terres de l'Ebre, el Matarranya, el Maestrat i els Ports aportarem el nostre granet d'arena per tal d'aconseguir el renaixement d'estes terres en tots els sentits.

Escriurem en català i, partint de la concepció polimòrfica de la llengua, primordialment en el seu estàndard ebrenc: el tortosí. Vinga, anima't, ja pots començar: inicia o edita els articles o les seues respectives pàgines de discussió. I en tot cas, sigues/sigueu BENVINGUTS.

Blasó de Dertosa.svg Blasó de Catalunya.svg

« Els ebrencs no coneixem la nostra història col·lectiva. Si la tinguéssem present, sabríem que el període actual d'incertesa és producte d'una divisió administrativa que s'ha fet, al llarg de l'època contemporània, en contra dels nostres interessos amb l'objectiu de defensar polítiques foranes. Per això, la manca d'una organització política lligada a la terra ha fet possible la nostra davallada econòmica i social que, des del segle XIX fins a l'actualitat, no ha fet més que accelerar-se. »

Josep Sánchez i Cervelló, "Unitat territorial i fragmentació administrativa a les Terres de l'Ebre"


Alguns articles

Emblema de la Taula del Sénia.svgOrdenació territorial oficial

Diòcesis de la Ilercavònia.svg

Altres ordenacions històriques


Dades

Conca del Matarranya.svg

Llengua

Eleccions


Serveis

Educació

Xarxa de CRA als Ports-Maestrat.svg
Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori