FANDOM


Pablo Ruiz Picasso (Màlaga, 25/10/1881 - Mogins, França, 08/04/1973), més conegut pel nom artístic de Pablo Picasso, va ser un pintor i escultor.

Se'l condidera un dels majors pintors del segle XX i és conegut sobretot perquè va fundar el cubisme juntament amb el francès Georges Braque (1882-1963).

Amb setze anys, l'estiu de 1898, malalt, va traslladar-se Horta, el poble del seu amic Manuel Pallarès i Grau (1876-1974), fins febrer de 1899. Tres anys després del seu pas per Gósol (Berguedà) i onze anys després de la primera visita va tornar-hi per segona vegada (maig-agost de 1909) pintant natures mortes i retrats. També va fer sis grans paisatges, entre ells El embalse (Horta de Sant Joan) (MOMA; NYC); La fábrica (l'Ermitage, Sant Petersburg) i Casas en la colina (Horta de Sant Joan) (Neue Nationalgalerie; Berlín).

« "Tot el que sé, ho he après a Horta." / "Todo lo que sé, lo aprendí en Horta." »

—Cèlebre frase atribuïda a l'artista.


A Horta hi ha el Centre Picasso d'Horta, una entitat privada ubicada a l'antic hospital renaixentista, que l'any 1992 va obrir-se al públic, i que homenatja el pintor i mostra els lligams entre ell i el poble.[1]

Notes i referències Edit

  1. Per altra banda cal anotar que Claude Ruiz-Picasso, fill del pintor, va visitar Horta en dues ocasions: el 1983 i el 3 d'octubre de 2015.

Enllaços externs Edit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori