FANDOM


Pasqual Fresquet Llopis (Alcalà de Xivert, 6/01/1907 – Aubagne, França, 14/08/1957), de professió paleta, fou un defensor del comunisme llibertari i cap de la Brigada de la Mort.

Nascut al Baix Maestrat de petit la família emigrà a l'Hospitalet de Llobregat, a la Torrassa. Esta barrida era configurada bàsicament per una població treballadora que majoritàriament estava afiliada a la CNT. El seu pare va treballar a les obres del metro de Barcelona i la seua mare, Purificació Llopis, va regentar una fonda al carrer Sugranyes.

Se sap que Fresquet estigué afiliat a la CNT-FAI el 1937, però hi estava vinculat des d'abans de l'aixecament militar. El 1934, durant el Bienni Negre, va ser empresonat.[1] El 1936 esdevení el cap de la Brigada de la Mort.[2]

Acabada la Guerra Civil, Fresquet s'exilià a Marsella (França). Morí el 1957 en una residència.

Notes i referències Edit

  1. És citat pel diari La Vanguardia el l'edició del 28 d'agost; pàgina 26.
  2. Article titulat Tras la Brigada de la Muerte publicat pel diari español El País el 27 de juliol de 2008.

Enllaços externs Edit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori