FANDOM


Pere Valldepérez Ripollès (Jesús, 1946), és un vitrallista i restaurador de vitralls.

Va estudiar a l'Escola Massana de Barcelona fundada el 1929. Després d'obtenir diversos premis d'àmbit nacional i internacional va establir-se a la ciutat comtal l'any 1975 i des del 1989 és professor de l'Escola Massana.

Entre la seua obra destaca el disseny de 130 metres quadrats de vidre gravat a l'àcid per al Saló Gaudí de l'Aeroport de Barcelona projectat per Òscar Tusquets, la realització de tres vitralls, dissenyats pel pintor Àngel Jové per a la Universitat de Lleida i una làmpada-claraboia de 200 metres quadrats per a l'auditori de Las Palmas de Gran Canaria, també d'Òscar Tusquets i Guillén (Barcelona, 1941). Obra seua és el vitrall de la rosassa de la Catedral de Tortosa. També hi ha obra seua però en països estrangers.

Ha dut a terme restauracions de vitralls arreu d'Espanya destacant especialment la ciutat de Barcelona (Palau de la Música Catalana, basílica de Santa María del Mar, etc).

Llibres Edit

  • Vidres, llum i color. Ediciones y Distribuciones Vedra SL, 1997. ISBN: 84-87456-05-7.
  • El vitral. Parramón Ediciones SA, 1999. ISBN: 84-342-1763-5.

Vegeu també Edit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori