FANDOM


El pi del Retaule, també anomenat pi gros de les Vallcaneres, és un pi negre (Pinus nigra) situat al terme municipal de la Sénia. Representa la pinassa més grossa de Catalunya i, possiblement, de l'Estat espanyol.

Té 4,6 metres de volt de canó, un diàmetre d'1,78 de mitjana i 31,5 metres d'alçària.

Se troba pujant per la pista forestal del barranc de la Fou cap a les Vallcaneres, i ramal cap al Coll d'Assúcar, a uns 10 minuts caminant per una sendera que surt de la Font del Retaule, al mig d'una obaga meravellosa.

És un arbre majestuós, amb un canó molt recte i net. Se li calcula una edat de més de 700 anys (que correspondria al temps de Jaume I, de Ramon Llull o del començament de les obres de la catedral de Barcelona). Es diu que l'arbre feia de fita entre finques i per aquest motiu ha estat sempre respectat.

Va ser declarat arbre monumental l'any 1992.[1]

Vegeu també Edit

Notes i referències Edit

  1. Ordre de 3 de desembre de 1992, per la qual es declaren arbres monumentals i es dóna publicitat a l'inventari dels arbres declarats d'interès local (DOGC núm. 1.687 de 28/12/1992).

Enllaços externs Edit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori