FANDOM


Plataforma Trens Dignes

Logotip de la Plataforma Trens Dignes a les Terres de l'Ebre.

La Plataforma Trens Dignes a les Terres de l'Ebre és un moviment ciutadà que reclama la millora dels serveis ferroviaris del Baix Ebre-Montsià i de la Ribera d'Ebre.

El 24 de març de 2013 va realitzar un primer acte reinvindicatiu a l'Aldea i el 30 de març, el 6 d'abril i l'11 de maig de 2014 actes "No paguem" en protesta pels elevats preus del servei. El 12 de novembre de 2016 fruit de les seues reivindicacions va aconseguir l'aturada de l'Euromed a l'estació de l'Aldea, tot i que de manera provisional, però amb un cost per a la Generalitat d'1,6 milions d'EUR, que permet als usuaris ebrencs gaudir d'un preu de regional si van a Barcelona i, des del 5 de febrer de 2017, també si van a Tarragona.

Entre els seus portaveus hi ha Montse Castellà i Josep Casadó (CCOO).

L'antecedent històric d'aquest moviment són les mobilitzacions multitudinàries que van tenir lloc a Tortosa l'any 1985.

« El 8 de mayo de 1867 llegó por primera vez el ferrocarril a esta estación. Al evocar esta efeméride, el Consejo Municipal y la ciudad de Tortosa, rinden tributo de homenaje a todos aquellos que con esfuerzo hicieron posible esta obra signo de mayor progreso y vínculo de unión entre pueblos y culturas. »

— Celebració centenari de l'arribada del ferrocarril; maig de 1967.

Vegeu també Edit

Notes i referències Edit

  • Condemnat a Rodalies; paròdia del popular programa d’humor Polònia, de TVC, emesa l'1 de desembre de 2016 (00:01:08)

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori