FANDOM


El pont de Sant Jaume-Deltebre (conegut també com lo Passador) és el darrer pont que salva el riu Ebre abans de la desembocadura i uneix els municipis de Sant Jaume d'Enveja i de Deltebre.

L'any 2006 els enginyers Diego Cobo i Jiri Strasky van guanyar el concurs d'idees del pont. La seua construcció es va iniciar l'any 2008 i va finalitzar l'any 2010. Amb una inversió de 17,9 milions d'Euros va obrir-se al trànsit el dijous 30 de setembre -2010- dia en que va ser inaugurat pel president de la Generalitat, José Montilla, acompanyat del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal.

Té una longitud de 250 metres i 19,3 metres d'amplada. Una de les particularitats és que la seua plataforma està dividida en dos parts diferenciades: en un costat, la calçada destinada a la circulació de vehicles i a l'altre costat un espai per a vianants i ciclistes.

Vegeu també Edit

Notes i referències Edit

  • Els últims cinc passadors del riu Ebre -fins a la construcció del nou pont- van ser Josep Rajadell, Josep Maria Girbes, Joaquim Olmos (fins el 2008), i els darrers, Josep Arques (transbordador La Cava) i Fermin Llambrich (transbordador Garriga, autoritzat l'any 1898). El de Josep Arques Castells, construït el 1981, va funcionar fins febrer de 2009 i el març de 2015 va ser adquirit per 3.500 Eur per l'Ajuntament de Deltebre que n'ha evitat així el desballestament.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori