FANDOM


La Porta de Vimpesol/Vimpeçol o de Remolins va ser un dels portals de la ciutat fortificada de Tortosa. Situat al nord de la ciutat va ser enderrocat al segle XIX. S'emplaçava al pany de muralla situat entre la Torre del Célio i la torre angular N-O de Remolins.

« [1878] 23 de gener.- Se comensa ‘l derribo de les muralles del Temple y Remolins. »

Ramon Vergés, Espurnes de la llar.


Apareix en un dels dibuixos d'Anton Van den Wyngaerde realitzats al segle XVI i se'n coneix un dibuix del pintor F. d'A. Lleixà[1] (s. XIX) dedicat a Francesc Mestre i Noé.

El Museu de Tortosa conserva el gran escut de la ciutat[2] del s. XV que el presidia.

Vegeu també Edit

Notes i referències Edit

  1. De Francesc d'Assís Lleixà Ribera no en tenim gaires dades. Sembla que va morir cap al 1924. Del 20 de maig al 2 de juny de 1922 va exposar 27 pintures a l'oli a la sala El Camarín de Barcelona. Casat amb Teresa Casanovas (Correo de Tortosa de 27/4/1923) va ser l'autor del teló del teatre del Patronat (Correo de Tortosa de 04/01/1923).
  2. Dimensions: 77 x 77 x 24 cm.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori