FANDOM


L'informe Roca va fer una sèrie de propostes de reestructuració de municipis i comarques a la zona de les Terres de l'Ebre.

Propostes Edit

Baix Ebre Edit

Incorporacions

Mas de Barberans i la Sénia.
« La primera destinació laboral en ambdós municipis és Tortosa. Des de Mas de Barberans la distància a Tortosa és molt inferior que no pas a Amposta (l'única línia d'autocars porta a Tortosa). Mas de Barberans pertany a l'Àrea Bàsica de Salut de Tortosa. Alhora, amb aquestes incorporacions, els Ports de Tortosa resten en una sola comarca. »

Supressió d'enclavaments

Tortosa té dos enclavaments en el sector dels Ports, originats per la segregació de Roquetes. Es proposa incorporar l'enclavament més meridional (amb els Masos de Cariares) a Alfara de Carles i l'altre a Tortosa.
« En l'enclavament septentrional es troba part de la urbanització del Mascar; l'altra part pertany al terme d'Alfara de Carles. L'accés a aquesta urbanització es fa per la carretera al Caro (en bona part, dins el terme de Tortosa) que surt de Roquetes.
Entenent que convé mantenir la implicació de l'Ajuntament de Tortosa en la gestió i l'aprofitament dels Ports, que no hi ha accés directe a l'esmentada urbanització des d'Alfara i que la ciutat de Tortosa té més capacitat d'ordenar urbanísticament aquest sector, es proposa la incorporació al terme de Tortosa del sector del Mascar pertanyent a Alfara, així com el sector de la Vall de la Servera (també d'Alfara), que només és accessible des dels Reguers (Tortosa). D'aquesta manera s'estableix continuïtat entre l'enclavament tortosí i la resta del terme pel sector dels Reguers.
»

Montsià Edit

Incorporacions

L'Aldea, Camarles i Deltebre. El motiu bàsic és el de donar unitat administrativa al Delta de l'Ebre (o a la seva major part, atès que en resta un bocí a l'Ampolla).
« Tots tres municipis són immediats a Amposta i tenen una clara afinitat socioeconòmica i de tot tipus amb la riba meridional. »

Ribera d'Ebre Edit

Agregació i incorporació

La Bisbal de Falset i Margalef. Han de formar un únic municipi, per tal com cap dels dos arriba a 250 h. (es proposa el nom de la Bisbal i Margalef). Igualment ha de formar agrupament municipal, i es proposa que aquest es faci amb la Palma d'Ebre (com que tots tres són municipis de muntanya, n'hi ha prou amb un agrupament de més de 500 h.).
« Actualment tots tres pobles formen part de l'Àrea Bàsica de Salut de Flix. Sumant la mobilitat laboral de la Bisbal i Margalef, un 36,6% dels desplaçaments — es dirigeixen a la Ribera (la primera destinació és Flix) i només el 14,6% a la resta del Priorat. En conseqüència, atès que Flix pot jugar el paper de centre urbà bàsic o de referència per a aquestes dues poblacions, es proposa la seva incorporació a la Ribera d'Ebre. »

Terra Alta Edit

Agregació

Prat de Comte té 202 h.; se'n proposa la unió amb el Pinell de Brai, sota el nom del Pinell i Prat de Comte.
« La millor comunicació s'estableix amb el Pinell i també hi ha més vinculació laboral. »

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori