FANDOM


Ramon Miravall i Dolç (Roquetes, 1/08/1940) és un historiador.

Llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona. Cap al 1960 entra a Ràdio Tortosa i després treballa a la banca (Banca Catalana). Tot i no haver anat mai a cap llista electoral el 1981 va ser nomenat cap dels Serveis Territorials del Departament de Cultura[1] de la Generalitat de Catalunya a Tortosa, amb seu al Palau Oliver de Boteller, i amb competències sobre tres comarques: el Baix Ebre, el Montsià i la Terra Alta. Va ocupar el càrrec fins a la seua substitució per Josep-Sebastià Cid l'any 2001.

És autor d'una extensa bibliografia: Tortosa, ciutat de castells i llegendes, Les torres de la regió marítima de l'Ebre, Tortosa. Guia general (1983), Entorn a Tortosa napoleònica (1985), Madina Turtuxa: introducció a la Tortosa islàmica, Epigrafia medieval i renaixentista del claustre de la Seu de Tortosa, Corpus epigràfic dertonse,[2] Els gremis de Tortosa (2016), Episcologi Dertosense. Introducció a la historia de la societat i de l'Església de Tortosa. etc.

Notes i referències Edit

  1. DOGC núm. 144 de 22/07/1981.
  2. Ed. Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, XII/2003. Imp. Gestió Digital SL. ISBN: 84-393-6315-X.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori