FANDOM


El riu de les Coves, també anomenat en el darrer tram riu de Sant Miquel o riu Segarra, és un corrent d'aigua intermitent del nord del País Valencià, que travessa les comarques de l'Alt Maestrat, la Plana Alta i el Baix Maestrat.

De prop de 40 km, neix al terme de Catí, al pic Nevera (1.281 m), i en el seu tram inicial es coneix com a rambla Morellana, fins que al terme de Tírig rep el barranc Fondo o d'Albocàsser, i aquest tram mitjà és conegut com la rambla o barranc de la Valltorta, referint-se al traçat tortuós del seu llit. En entrar a la foia de les Coves, rep pel nord el barranc de Sant Mateu, i pel sud el barranc de la Vilanova, passa per les Coves de Vinromà i surt de la foia travessant les Talaies d'Alcalà, creua la part nord de la Plana d'Orpesa-Torreblanca, i desguassa en el mar a Capicorb.

Enllaços externs Edit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori