FANDOM


El riu de Siurana és un curs d'aigua de les comarques del Baix Camp, Priorat i Ribera d'Ebre. És afluent de l'Ebre per l'esquerra.

Naix als vessants meridionals de les muntanyes de Prades, dins el terme de la Febró; entra al Priorat pel de Cornudella de Montsant, on s'encaixa sota la cinglera de Siurana, que li dóna nom, i on rep per la dreta la riera d'Argentera; en aquest indret ha estat bastit modernament el pantà de Siurana. Travessa els termes de la Morera de Montsant, Poboleda, Torroja del Priorat i Gratallops, sempre encaixat en les llicorelles paleozoiques, rep per l'esquerra el riu de Cortiella, fa de partió entre Gratallops i Falset i Bellmunt del Priorat i rep per la dreta el seu afluent més important, el riu de Montsant (que naix també a les muntanyes de Prades i corre en gran part paral·lelament a banda i banda del massís de Montsant). Fa de termenal entre el Molar i el Masroig i entra al terme de Garcia (Ribera d'Ebre), on rep per l'esquerra la riera dels Guiamets, procedent de les muntanyes de l'Argentera i de Llaberia, al baix Priorat, i on desemboca al seu col·lector després de recórrer uns 50 km.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori