FANDOM


Romà Casanova i Casanova (Deltebre, 29/08/1956) és sacerdot i bisbe de Vic.

Després d'estudiar teologia al Seminari de Tortosa, va ser ordenat prevere el 17 de maig de 1981, a l'església parroquial Sant Miquel. Amplià la seva formació eclesiàstica llicenciant-se en teologia en la Facultat de Teologia de Catalunya. Tornà a la diòcesi tortosina, on va ser professor del seminari (1981-1984), director del Moviment Infantil Diocesà, director espiritual del seminari (1987-1998) i delegat diocesà de Pastoral Vocacional (1990-1998). Després de ser rector de les parròquies de Cabassers, la Vilella i Vinebre (1985-1987) i vicari de la parròquia de Sant Blai de Tortosa (1987-1988), a partir del 1998 va ser rector de les parròquies de l'Assumpció de Flix i de la de Sant Bartomeu de Riba-roja d'Ebre, i arxipreste de la de Flix. Es digué que la llarga coneixença amb Ricard M. Carles, de qui en va ser alumne, que l'ordenà de diaca i de sacerdot, i amb qui va ser company d'excursions, afavorí que Casanova fos nomenat per a la seu vigatana el 13 de juny del 2003.

Amb posterioritat al nomenament episcopal, ha estat designat delegat de la Conferència Episcopal Tarraconense per a les missions i la relació amb els religiosos. És membre de la Comissió Episcopal per a la Doctrina de la Fe i de la Comissió Episcopal de Relacions Interconfessionals de la Conferència Episcopal Espanyola.

Fins al 2003 va ser corresponsal de Catalunya Cristiana a la diòcesi de Tortosa.

Enllaços externs Edit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori