FANDOM


La Serra de l'Argentera és una serra de la Serralada Prelitoral Catalana que té un eix nord-sud, corbant un xic a la punta meridional cap a llevant. A vegades se la considera la mateixa que la Serra de Pradell o s'agrupa amb aquesta (i per tant, a vegades referida també com a Serra de Pradell-l'Argentera o Serres de Pradell-l'Argentera), tot i que tècnicament i d'acord amb els mapes de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, la Serra de l'Argentera s'estén just al sud de la Serra de Pradell.

Està situada principalment al municipi de l'Argentera (Baix Camp), però també té alguns vessants a la Torre de Fontaubella (Priorat) i una petita part a Colldejou (Baix Camp). Un dels seus punts més alts és lo Morral de Vilanova, amb la seva punta de la Parrica, de 707,7 metres, però la seva elevació màxima és la Punta de les Pedrisses, de 707,9 metres.

La serra forma part del Pla d'Espais d'Interès Natural (PEIN) serres de Pradell-l'Argentera.

Enllaços externs Edit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori