FANDOM


La Tinença de Benifassà és una comarca històrica del País Valencià que actualment se troba integrada en la comarca del Baix Maestrat a falta d'una llei de comarcalització, tot i que les relacions de la comarca han estat més intenses amb la dels Ports i les Terres de l'Ebre.

Hi pertanyen els municipis de de Castell de Cabres i la Pobla de Benifassà així com els pobles, del Bellestar, el Boixar, Coratxà, Fredes (integrats, aquests quatre, dins del municipi de la Pobla de Benifassà) i Bel (integrat dins del municipi de Rossell).

La Tinença apareix com a comarca natural al mapa d'Emili Beüt (1902-1993), Comarques naturals del Regne de València, de l'any 1934.

Aquestes terres, conquerides sobre l'any 1230, van passar a ser administrades directament pel govern del Principat de Catalunya entre els anys 1260 i 1262 juntament amb la totalitat dels termes de Vallibona (dins de la comarca dels Ports) i Rossell. Amb aquesta adscripció, el Principat dominava la totalitat de la conca del riu de la Sénia.

El Govern valencià va declarar gran part de la comarca històrica parc natural el 19 de maig de 2006.

Enllaços externs Edit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori