FANDOM


La torre de Forxeron és una construcció defensiva situada al terme municipal d'Amposta

També anomenada la Forxerona és de planta rectangular i té tres pisos d'altura. Actualment forma part d'un complex agrícola privat.

Segurament, es va construir entre els segles XVI i XVII, un moment en què es refan o construeixen de nou totes les torres del litoral deltaic. Se troba situada molt a prop de la Torre de l'Oriola i de la resclosa de l'antic Canal de navegació Amposta-Sant Carles de la Ràpita. En el moment de la seua construcció era un edifici aïllat, però avui, una de les seues façanes connecta amb un grup d'edificis d'ús agrícola que s'han construït durant els segles XIX-XX. Modernament s'explota però com a allotjament rural.

La façana principal de la Torre conserva molts elements que han sobreviscut les transformacions que en els darrers temps s'han fet a l'edifici. La porta és d'arc de mig punt, construït amb grans dovelles. Presenta sageteres i finestres, una de les quals està envoltada per grans carreus. Hi ha restes d'un matacà, ja desaparegut, en dos mènsules, que eren uns suports que sortien de la paret de la façana per donar-li punts de suport. Les cantonades de la torre estan reforçades amb blocs de pedra, mentre que la resta de les parets estan construïdes amb maçoneria de pedra, coberta per capes d’arrebossat. Segurament, el tercer pis es va afegir en un període posterior al de la construcció de la torre. Possiblement, en els orígens de la construcció deuria estar coronada per merlets.

La torre té unes dimensions considerables i és més gran que d'altres torres que es troben properes, com la Torre de Poques-salses o la Torre de l'Oriola.

Vegeu també Edit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori