FANDOM


El Tractat de l'Ebre fou un tractat firmat el 226 aC per Àsdrubal (gendre d'Amílcar Barca), en representació de Cartago, i la República romana, que va fixar el riu Ebre -a la península Ibèrica- com a frontera entre les dos potències. En virtud dels termes del tractat, Cartago no s'annexionaria el nord de l'Ebre, sempre i quan Roma tampoc ho fes al sud del riu.

El 219 aC, Roma, temerosa de la creixent força d'Anníbal Barca a Ibèria, va firmar una aliança amb la ciutat de Sagunt, que se trobava a una distància considerable al sud del Ebre (a uns 170 km), i reclamà la ciutat com a protectorat seu. Anníbal va percebre això com una violació del tractat i assetjar la ciutat, que va caure després de vuit mesos de setge. Roma reaccionà amb una declaració de guerra a Cartago. Este conflicte va finalizar desembocant en la Segona Guerra Púnica, que s'extengué des del 218 al 202 aC.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori