FANDOM


La Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED) és una universitat pública espanyola d'àmbit estatal. Se tracta d'una Universitat que comença les seves activitats acadèmiques el 1973. Creada mitjançant el Decret 2310/1972, de 18 d'agost, publicat al Boletín Oficial del Estado (BOE) l'1 de setembre d'aquest mateix any. La seva fundació se completa amb el Decret 3114/1974, de 25 d'octubre, que va establir l'esquema de funcionament de la UNED fins a l'aprovació dels seus Estatuts.

Té la seva seu central en Madrid, als campus de Senda del Rey i de la Ciutat Universitària (barri del districte de Moncloa-Aravaca de Madrid). Per les seves especificitats i àmbit d'actuació, és l'únic centre públic d'ensenyament universitari que no ha estat adscrit a cap comunitat autònoma, estant sota la tutela del Ministeri d'Educació. En atenció a les seves especials característiques, la Llei Orgànica 6/2001 d'Universitats (LOU) li garanteix a la UNED el mateix grau d'autonomia que a les restants Universitats espanyoles.

La UNED imparteix cursos a distància per mitjà de suport audiovisual i internet. En l'actualitat té 60 centres associats a tot Espanya. El de Tortosa[1] situat a l'antic Banc d'Espanya (l'Eixample) és un dels cinc centres de Catalunya (Cervera, Girona, la Seu d'Urgell i Terrassa). N'han estat directors Javier Martínez Palacio (Madrid, 1939) –al llarg de 32 anys- i Josep Maria Franquet i Bernis que el desembre de 2013 va ser nomenat a més a més director del Campus de Nordeste de la UNED (Catalunya i Balears).

El Centre Associat de Tortosa té un centre a Cambrils (Baix Camp).

Vegeu també Edit

Notes i referències Edit

  1. Inicia activitats el febrer de 1974 i s'instal·la als Reials Col·legis de Sant Jaume i de Sant Maties, fins el 1983.

Enllaços externs Edit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori