FANDOM


La Universitat Rovira i Virgili (URV) és la universitat pública de la demarcació de Tarragona. Com a institució d'ensenyament superior té centres a Tarragona, Reus, Vila-seca, Tortosa i el Vendrell, i té com a objectius prioritaris la docència i la recerca.

Història Edit

L'any 1991 el Parlament de Catalunya crea la Universitat Rovira i Virgili, a partir dels centres universitaris existents a Reus i Tarragona, depenents de la Universitat de Barcelona. De llavors ençà la Universitat ha anat augmentant els estudis ofertats amb la creació de nous campus com els de Sescelades (Sant Pere i Sant Pau) i Catalunya, a Tarragona, el de Bellissens, a Reus, o el de les Terres de l'Ebre a Tortosa.

És interessant anotar que l'any 2010 la Universitat va formalitzar la compra dels terrenys on se troba el poblat ibèric de Tivenys convertint-lo en un espai de recerca, de formació i d'investigació per als estudiants i especialistes en arqueologia.

El Campus de les Terres de l'Ebre Edit

Breu ressenya sobre notícies d'estudis universitaris a Tortosa:
Data Ressenya
Curs 1983-1984 Comencen les classes de l'Escola Universitària d'Infermeria Verge de la Cinta (adscrita a la Universitat de Barcelona)
Curs 1997-1998 Escola universitària de Ciències Empresarials Dr. Manyà (antic col·legi Betània, propietat de la Generalitat de Catalunya). L'abril de 2002 s'aprova el nou nom del centre: Centre Universitari Doctor Manyà.
Curs 2002-2003 Primer curs dels estudis de Turisme (fins el curs acadèmic 2008-2009).
2005-2006 Creació dels campus de les Terres de l'Ebre de la URV. Els dos centres existents queden integrats a la Universitat.
Curs 2008-2009 Per darrer cop s'imparteixen les diplomatures d'Infermeria, Ciències Empresarials, Mestre -especialitat en educació infantil- i Turisme.
Curs 2009-2010 Adaptació dels estudis a l'Espai Europeu d'Educació Superior (Graus d'Administració i Direcció d'Empreses, d'Educació Infantil, d'Educació Primària i d'Infermeria) / setembre de 2009; Inici de les obres del nou edifici del campus al parc de la Fira, a Remolins (2 d'octubre de 2009; acte de col·locació de la primera pedra) amb previsions d'entrar en funcionament l'any 2011-2012.
Curs 2011-2012 Setembre de 2011; estrena del nou edifici del campus de l'Ebre al parc de la Fira.

Vegeu també Edit

Enllaços externs Edit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori