FANDOM


Vinallop
Localització

Vinallop (Terme municipal de Tortosa)
Vinallop
Vinallop


Dades estadístiques
Municipi Tortosa
Altitud n/d
Coordenades 40.7757336° N, 0.5118784° E

Vinallop és un nucli de població adscrit al municipi de Tortosa, a la comarca del Baix Ebre i compta amb poc més de 360 habitants entre els seus dos nuclis i disseminats.

Està situat al sud de la ciutat, a la dreta de l'Ebre, on es bifurquen les carreteres de Tortosa a Ulldecona (T-331) i de Tortosa a Amposta (C-12).

Malgrat que existeixen indicis de poblament des d'èpoques molt antigues (Neolític), la formació com a nucli habitat respon a l'intent d'establir una gran estació de tren a la zona durant la dècada del 1860. Avui resta abandonada l'estació de Mianes de l'antiga línia Barcelona-València.

El jaciment arqueològic més conegut de Vinallop és el Pla de les Sitges, de cronologia incerta. Es tracta d'un extens camp de sitges obertes a la roca que probablement servien per guardar grans o d'altres aliments. Cal recordar a més a més que el maig del 1984 es va localitzar al sector de Mianes una inscripció funerària romana (vegeu l'article Dertosa).

Patrimonialment Vinallop a més a més conserva les restes de la Torre de Mingana o de Vilaseca (al nord) així com unes trinxeres que l'exèrcit franquista feu servir per a fustigar l'accés a la ciutat de Tortosa pel marge esquerre entre 1938 i 1939.

La localitat acull una pista poliesportiva coberta, un club de tir, i des de març de 2011 l'Àrea ciclista.

Vegeu també Edit

Bibliografia disponible Edit

Enllaços externs Edit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori