FANDOM


Xivert és un despoblat del municipi d'Alcalà de Xivert, a l'est de la vila, al peu de les restes del castell de Xivert, aturonat a 381 m d'altitud, damunt la serra d'Irta.

Este castell va ser donat, ja abans de la conquesta, per Alfons I de Catalunya-Aragó als templers. El 1233 els templers el van reclamar a Jaume I, i el van conquerir després d'un llarg setge; el 1234 van donar carta de poblament al lloc de Xivert.

La jurisdicció del castell s'estenia damunt els llocs d'Alcalà i de Xivert i de diverses alqueries (la Valldàngel i Alcossebre, entre d'altres).

Xivert era un lloc de moriscs (52 focs el 1609) que després de l'expulsió, el 1616, va ser repoblat amb 16 famílies cristianes, que van abandonar-lo el 1632, i el lloc va ser agregat a Alcalà de Xivert.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

Més wikis de Wikia.

Wiki aleatori